image1 image2 image3 image4

over Jong Nederland Panningen

Jong Nederland Panningen (JNP) is een vereniging die zich inzet voor kinderen en jongeren uit Panningen. Wekelijks verzorgen zo’n 60 vrijwilligers activiteiten in en rond de blokhut voor 180 kinderen en jongeren. Die activiteiten staan in het teken van sport en spel, creativiteit en buitenleven, de spelpijlers van Jong Nederland. Er wordt gewerkt met vaste groepen kinderen van dezelfde leeftijd, die begeleid worden door eigen leiding. Jaarlijks staan diverse grote activiteiten op het programma, denk aan bijvoorbeeld de openingsactiviteit, de themaweek, het toernooi, een dropping, revue of .... Minstens één, maar meestal twee, keer per jaar gaan alle groepen op weekend én het seizoen wordt afgesloten met het kamp of trektocht. 

In blokhut de Kei komen de groepen bij elkaar en wordt gespeeld, geknutseld, samen gewerkt, gelachen en gekletst. Daarvoor is in de blokhut genoeg ruimte: er is een grote zaal, een creativiteitsruimte, een seniorenlokaal (voor de oudste groepen), een stafkamer en royale opbergruimten voor de spellen en kampeerspullen. Als je nieuwsgierig bent naar JNP, kun je gerust eens een kijkje komen nemen tijdens een van de groepsavonden!

Meer weten? Neem dan contact op. 

leden
Lid worden kan vanaf groep 4 (7 jaar) van het basisonderwijs tot je zestiende. Daarna is het mogelijk om leider of leidster te worden. Zie ook voor leden.

leiding
Jong Nederland Panningen telt negen groepen, elk met eigen leiding. Elke groep heeft een groepsleider, hij/zij is het aanspreekpunt voor ouders, bestuur en medeleiding. Zie ook voor leiding.

bestuur
Naast de leiding die voor de groep staat is er ook een bestuur. Het bestuur van Jong Nederland Panningen bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers, die doorgaans al een aantal jaren meedraaien bij Jong Nederland. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor de financiën, de opleiding van de vrijwilligers door middel van cursussen, de groepsindeling, het beheer en onderhoud van de blokhut en andere organisatorische zaken.

overige vrijwilligers
Regelmatig kan Jong Nederland Panningen de hulp gebruiken van oud-leiding, vrienden-van of ouders voor werkzaamheden. Denk daarbij aan mee helpen tijdens een van de vele activiteiten, rijden naar het zwembad of overnachtingsplaats, oud papier ophalen en het onderhoud van de blokhut en het buitenterrein. Ook je steentje bijdragen? Graag! Zie JNP helpen en neem contact op.

Jong Nederland Limburg en district
Jong Nederland Panningen is aangesloten bij Jong Nederland Limburg en is onderdeel van het district 'Grand district du Nord'. Bij Jong Nederland Limburg zijn 43 afdelingen aangesloten die gevestigd zijn in heel Limburg. Het 'Grand district du Nord' bestaat uit Jong Nederland Panningen, Helden, Egchel, Grashoek, Maasbree, Baarlo en (sinds 1 januari 2011) Kessel-Eik.