image1 image2 image3 image4

OPA

OPA staat voor oud papier actie. Iedere tweede zaterdag van de maand komt OPA langs om het oud papier op te halen in Panningen. In principe wordt dat gedaan door vrijwilligers van JNP. 
Alle leiding van 18 jaar en ouder helpt mee. Regelmatig mag OPA ook rekenen op de zeer welkome hulp van ouders waarvan de kinderen lid zijn van JNP en mensen buiten de vereniging. Dankzij de inkomsten van OPA kan JNP haar contributie erg laag houden. Aanmelden om een keer mee te helpen met OPA mag altijd! In de agenda vind je de exacte datums.


Neem contact met ons op om je aan te melden voor OPA.

Lijst wanneer wie van de leiding aan de beurt is.

 

een dagje met OPA mee
Op zaterdag  8 december 2012 was het wel een hele speciale OPA-dag. Om 9:00 uur in de ochtend vriest het nog een graadje of vijf als de wild-enthousiaste leiding zich klappertandend op de parkeerplaats bij de Moskee in Panningen verzameld. Ook enkele ouders waarvan de kinderen bij Jong Nederland lid zijn kwamen graag een handje helpen. Vandaag wordt een extra zware OPA, want de Panningse straten zijn één grote ijsbaan! De routes trekken zich lang en de zware vrachtwagens kunnen slechts stapvoets rijden. 

IMG-20121208-WA0007

Maar de leiding van Jong Nederland zou geen echte leiding zijn als ze niet vol moed aan deze opgave beginnen. Met 7 vrachtwagens wordt aande 7 verschillende OPA-routes dwars door Panningen gestart. Weer of geen weer, OPA is altijd in de weer en Kepèl moet nou eenmaal van haar oud papier af. Of we het leuk vinden of niet. OPA gaat ALTIJD door. Een aantal inwoners van Panningen had goed in de gaten dat het een extra zware OPA-dag was. Zo kregen we dan ook op tijd een warme kop koffie en anders lekkers aangeboden. Op onderstaande foto een inwoonster van de Schout van der Heidenstraat (rechts) die speciaal met een dienblad warme koffie naar buiten kwam. Bedankt voor dit warme gebaar!

IMG-20121208-WA0002